Digitalpro | misli na vreme™

Javni sat - Smederevo - Rotari klub

El. pošta Štampa PDF

U saradnji fabrike dekorativnih svetiljki i stubova "Meteor d.o.o." i Digitalpro isporučen je javni gradski sat koji je postavljen između zgrade Glavne pošte i Vinskog grada u Smederevu, kao donacija članova Rotari kluba Smederevo.

Sat pokreću najmoderniji inteligentni samo-podesivi mikroprocesorski mehanizmi, sa step motorima i senzorima pozicije kaziljki. Mehanizmima upravlja centralna upravljačka jedinica sa GPS antenom koja obezbeđuju apsolutno tačno vreme. U slučaju nestanka napajanja sat prestaje da radi ali odmah po uspopstavljanju napajanja centralna upravljačke jedinica izvršiće proveru pozicija kazaljki, ponovnu proveru tačnog vremena od GPSa i korekciju kazaljki na tačno vreme.

LED osvetljenje obezbeđuje osvetljenje u nućnim satima.


Preuzeto sa:  sdportal.rs  |   03/12/2018

"- U ime Rotari kluba Smederevo zahvalio bih lokalnoj vlasti koja nam je omogućila da zajednički postavimo javni sat. Na ovaj način ulepšali smo naš grad, a to je dugogodišnja naša želja. Želim da zahvalim i našim prijateljima iz Rotari klub Kavadarci u Makedoniji, koji su pomogli postavljanje ovog sata – rekao je Marko Mitrašinović, predsednik Rotari kluba Smederevo.

U ime lokalne samouprave govorio je Bogoljub Spasojević, predsednik Skupštine Grada Smedereva.

– Zajedno smo realizovali ovaj projekat, ali je učešće Rotari kluba mnogo veće. Nije ovo vaša prva donacija. Sećam se da je postavljen spomenik Dositeju Obradoviću kod Gimnazije, a takođe, nedavno ste donirali kompjutere Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ na Carini. Zahvaljujem na ovom divnom satu, a sada će svaki građanin kada ovuda prođe, moći da sazna tačno vreme."

Preuzeto sa:  sdportal.rs  |   03/12/2018